Labai storų sienelių Turkiškos kavos virimo kavinukas
Rankenelė neįkaista
Tinkanti kaitlentė: Elektrinė, Dujinė
Rekomenduojame neplauti indaplovėje
Kilmės šalis: Turkija
Kilmė: Turkiška kava turi labai seną ir ypač turtingą tradiciją, plačiai žinomą visame pasaulyje. Kyla klausimas kuo turkiška kava kitokia, nei visų pamėgta kava iš Pietų Amerikos? Visų pirma, šiai Viduržemio jūros tradicijai yra naudojama arabica kava. Skiriasi ir pats gaminimo metodas, nes kava yra labai smulkiai sumalama ir verdama specialiame kavos virimui skirtame inde, kuris vadinamas cezve, arba turka. Vandeniui su kava dar nespėjus užvirti, turka yra nelaukiant patraukiama nuo ugnies. Priklausomai nuo norimo stiprumo, vanduo dar kelis kartus gali būti pakaitintas, bet svarbu neleisti kavai užvirti. Jei norite pilnai atkartoti turkišką tradiciją, nepamirškite, kad cukrus į kavą dedamas dar prieš uždedant indą ant ugnies.
Reviews
There are no reviews yet.